Spelregels

Vriendelijke Sinterklaas
Sinterklaas is een vriendelijke oude man, geen boeman dus. Kwaadspreken doet de Sint niet. Opvoeden is aan de ouders of verzorgers Informatie die Sint krijgt van ouders welke erg negatief voor het kind uitvallen zal niet worden gebruikt tijdens het bezoek.

Piet is niet dom
Zwarte Piet werd in het verleden nog al eens afgeschilderd als een domme clown die zeer slecht Nederlands spreekt. Tegenwoordig zijn de Pieten vriendelijke kindervrienden die gewoon Nederlands spreken. 

Stoel versieren
Hartstikke gezellig om samen met de kinderen, in afwachting van de goedheiligman, een stoel te versieren. Houdt er rekening mee dat de Sint graag op een hoge stoel zit met een rechte leuning, een eetkamerstoel vindt hij altijd beter dan een bank of een luie stoel. Versieren met crêpepapier? Niet doen!! Crepepapier geeft af als het een beetje vochtig wordt en daar kunnen de kostuums slecht tegen, gebruik liever ballonnen en/of vlaggelijnen om de stoel te versieren.

Kinderen schminken
Een gebruik wat we steeds vaker tegenkomen, de kinderen als zwarte Piet verkleed, compleet met hun gezichtjes vol schmink. Laat liever de schmink achterwege, de schmink is zeer moeilijk uit uw bankstel en onze kostuums te krijgen.

Open haard
Een open haard hoort bij deze tijd van het jaar, een gezellig warm huis, maar plaats Sint en de Pieten niet te dicht bij de open haard. De kostuums zijn gemaakt van een zware kwaliteit fluweel en Sint en Pieten gaan dan erg transpireren.

Sint en Pieten drinken geen alcohol
Geen alcohol aanbieden dus, we zullen het ook niet aannemen, u wilt toch ook niet dat Sint en de Pieten van het dak vallen. Een glaasje water of fris (liefst met een rietje) is lekker. Ook het aanbieden van rookwaren heeft geen zin, Sint en de Pieten roken niet. 

Huisdieren 
Heel leuk, uw huisdier, maar niet tijdens ons bezoek. In verband met het schoonhouden van onze kostuums en de risico’s op beschadigde kostuums vragen wij u de huisdieren voor de duur van ons bezoek buiten de bezoekruimte onder te brengen.

Foto en film opnamen
We begrijpen best dat die ene foto heel belangrijk is, de jongste voor het eerst bij Sinterklaas op schoot, Opa die samen met de Pieten een liedje zingt, forceer dit echter niet, dwing de kinderen niet, laat ze zelf kiezen of ze bij Sint of Piet willen zitten. Tijdens het bezoek zijn er genoeg momenten om mooie foto’s te maken. Vaak zien wij dat de kinderen in het begin van het bezoek heel schuchter en verlegen zijn en als ze wat gewend zijn aan het bezoek wel bij Sint en de Pieten willen zitten. Heeft u leuke foto’s van onze Sint en Pieten gemaakt tijdens het bezoek dan zouden wij het leuk vinden deze via de mail te ontvangen. foto’s worden nooit zonder uw uitdrukkelijke toestemming gepubliceerd Reacties op ons bezoek zijn ook zeer welkom.

Tip 
Maak een lijstje met gegevens over uw kinderen ( naam, leeftijd etc) en wetenswaardigheden als hobby’s en interesses welke u voorafgaand aan ons bezoek aan ons toezendt via de mail. Indien uw kind de dagen voor het bezoek een tekening voor de Sint in de schoen heeft gedaan is het geweldig als u de Sint deze tekening voor het bezoek toespeelt, kinderen zijn zeer verbaasd en trots als de Sint hun tekening bij zich heeft.

Wij wensen u en uw kinderen een prachtig en onvergetelijk bezoek , Sinterklaas en Pieten